התמודדות נשים
ברוב של 42 חכי”ם נדחתה הצעת חוק, שהייתה מונעת את התמודדות המפלגות החרדיות בבחירות לכנסת, על פי ההצעה שנדחתה, רשימה של מועמדים שאין בה ייצוג הולם לגברים ונשים, לא יוכלו להתמודד בבחירות.
על פי ההצעה שנדחתה ברוב של 42 מתנגדים לעומת 16 תומכים, רשימה של מועמדים שאין בה ייצוג הולם לבני שני המינים יראו אותה כרשימה השוללת את קיומה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית, ולא יוכלו להתמודד בבחירות לכנסת.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: “חלקן של נשים בחברה הישראלית הינו 51%, חרף זאת ישנן רשימות לכנסת אשר מדירות נשים מרשימותיהן כך שכלל רשימת המועמדים המוגשת לועדת הבחירות המרכזית אין אפילו אישה אחת. מטרת הצעת חוק זו הוא למנוע את מצב זה, ולהתערב במקום האלמנטרי ביותר בו מוגדרים התנאים לפיהם תימנע השתתפות רשימת מועמדים לבחירות לכנסת, ולמנוע את השתתפותן של רשימות מועמדים ללא כל מועמדות. חלקה הדמוקרטי של המדינה, בתוך הצמד המגדיר את אופייה של מדינת ישראל כיהודית ודמוקרטית, אמור, כמובן מאליו, לכוון לכך שתהיה ייצוגיות ראויה בשלטון לכלל הציבור בישראל, ובתיקים רבים המגיעים לערכאות השיפוטיות נטענת טענה זו, אשר איננה מתקבלת בבתי המשפט, שייצוג לנשים בקרב רשימות המועמדים מחייב מכח חוק יסוד: הכנסת, ומבטא את דמוקרטיותה של מדינת ישראל. משום שהטיעון שהייצוג לשני המינים לא מתקבל על-ידי הרשות השופטת מוצע בזאת לכתוב זאת בחקיקת היסוד של מדינת ישראל.”
ח”כ סבטלובה אמרה בדיון כי “בערב הסעודית יש שיריון של 30 נשים במועצה המחוקקת. באיראן מאפשרים לנשים להתמודד ולהיבחר. זה לא ייאמן שאנחנו במאה 21 נמצאים בבית המחוקקים וצריכים להסביר את החשיבות של השתתפות נשים בהליך הדמוקרטי. מה שאנחנו רוצים זה לתת דריסת רגל לנשים ושיתאפשר להם לרוץ ברשימות”.