הרפורמים כבשו את הכנסת: הליכודניקים חיזקו: “בית לכל העם היהודי”
מאות רבנים רפורמים המשיכו לחגוג בכנסת על ההישג. גלעד קריב, מנכ”ל התנועה הרפורמית בישראל: “הכינוס ההיסטורי של התנועה הרפורמית כאן בכנסת ישראל היא התשובה הניצחת לדברי ההסתה של ח”כ אייכלר. חברי הכנסת מהליכוד השתתפו וחיזקו.
החגיגה של הרפורמים נמשכת: לראשונה בכנסת, התארחו בישיבה רשמית של וועדת העלייה והקליטה מאות רבנים רפורמים מצפון-אמריקה. יו”ר הוועדה, ח”כ אברהם נגוסה (הליכוד) ציין כי “כאחת הקהילות הגדולות בתפוצות, יש חשיבות לחיזוק הקשר ביניכם לבין מדינת ישראל, כדי לחזקה כמדינה יהודית ודמוקרטית”. אמר חבר הכנסת מהליכוד
ולא רק נגוסה, גם אמיר אוחנה (הליכוד) קשר בין זכויות הלה”טבים שצוינו אתמול בכנסת – לבין זכויות הרפורמים, “כי מדינה יהודית היא בית לכל העם היהודי”.
ואילו ריצ’ארד ג’ייקובס, נשיא התנועה הרפורמית האמריקאית תקף את אייכלר, “ההתבטאות הפאתטית של ח”כ אייכלר היום מנותקת מהשינויים שקורים במציאות. אנו עם אחד, ומדינה אחת מאחדת אותנו, אכפת לנו מההווה והעתיד היהודי. האחריות היהודית מחייבת הענקת זכויות גם לנו, איננו מבקשים טובות אלא לעבוד בשותפות, בדיאלוג כדי לחלוק עימכם את האתגרים. אנו משמרים את כוחנו כדי להגן על ישראל”.
גלעד קריב, מנכ”ל התנועה בישראל הדגיש כי כשבית הנבחרים של ישראל מזמין לראשונה את הרבנים והרבות הרפורמים לישיבה רשמית – “זהו רגע היסטורי בעצם קיומו. מתנהלת מהפכה שקטה בפלורליזם הישראלי, אך על ועדת העלייה והקליטה לעקוב ולוודא אחרי מימוש התחייבות ראש הממשלה לפלורליזם כזה. הכינוס ההיסטורי של התנועה הרפורמית כאן בכנסת ישראל היא התשובה הניצחת לדברי ההסתה של ח”כ אייכלר”.
לדברי יו”ר האופוזיציה, יצחק הרצוג, התכנסות מועצת הרבנים הרפורמים בכנסת “היא צעד חשוב לקראת פלורליזם בישראל, ולאורך הזמן ניכרת התקדמות ביצירת רחבת התפילה בכותל, בהתרחבות בתי הכנסת הרפורמים בארץ, וביצירת אלטרנטיבה לחילוניות”.
ח”כ תמר זנדברג (מרצ) אמרה כי “אתם ההוכחה יש יותר מדרך אחת להיות יהודי ויהודייה, וביחד נוביל מאבק לתחבורה ציבורית בשבת, הגיור והשימוש במקוואות”.
לדברי קסניה סבטלובה (המחנה הציוני) “פרובוקטורים הם אלו המונעים את חופש הפולחן”, ואילו אמיר אוחנה (הליכוד) קשר בין זכויות הלה”טבים שצוינו אתמול בכנסת – לבין זכויות הרפורמים, “כי מדינה יהודית היא בית לכל העם היהודי”. נחמן שי (המחנה הציוני) הדגיש כי “ישראל חייבת רבות ליהדות ארה”ב – ומחויבת לשמור על קשר זה ולהדק אותו”, רחל עזריה (כולנו) קראה “לעבור לשלב הבא – להבין שכל אחד נמצא כאן כדי להישאר”, וציפי לבני (המחנה הציוני) הזהירה מסימני שחיקה בתמיכה בזכות וצדקת קיומה של ישראל, בקהילות יהודיות בעולם, וכי “יהדותה של ישראל איננה יכולה להיות מונופול של מפלגות חרדיות”. ענת הופמן, ראש המרכז הרפורמי לדת ומדינה, הזהירה מפני אלימות כלפי “נשות הכותל”.