קסניה סבטלובה, מזרחנית, עיתונאית ופרשנית  מרצה ברחבי הארץ והעולם בפני קהלים רבים, בעברית, אנגלית, רוסית וערבית בנושאים הקשורים למזרח התיכון והעולם הערבי, דמוקרטיה בישראל וקליטת העליה. השנה יוצא לאור ספרה הראשון של קסניה “על עקבים במזרח התיכון”, ובמסגרת ההשקה יתקיימו ערבי קריאה ברחבי הארץ (המועדים יתפרסמו בהמשך באתר הבית)

נושאים לדוגמה 

על עקבים במזרח התיכון

כיצד מרגישה עיתונאית ישראלית כשהיא נמצאת במטה של חיזבאללה בביירות? מה לובשים להפגנה בכיכר התחריר במצרים? כיצד ניתן לברוח מאיש ה”מוחבראת” בלוב (רמז: זה קשור לחנות ללבני נשים). 

קסניה סבטלובה, עיתונאית, פרשנית וסופרת מספרת בגוף ראשון כיצד נראה מזרח התיכון בעיניים ישראליות ונשיות, איך זה לנגב את החומוס בדמשק ועד כמה רחוק מוכנים ללכת הכתבים על מנת להביא סיפור טוב. ספרה הראשון “על עקבים במזרח התיכון” ייצא בתחילת השנה בהוצאת “פרדס”.

תרבות וחברה ערבית מודרנית 

  • מה נושם מזרח התיכון כשהוא יוצא לבלות?
  • על מה שרים הזמרים המצריים מלבד הלב השבור והאהובה שאבדה?
  • מהו ערביזי – שילוב של ערבית ואנגלית – ומדוע הוא מאיים על השפה הערבית?

ההרצאה מלווה בקטעי וידאו מפתיעים, מצחיקים ומרגשים מתוכניות ריאליטי, מופעי אופנה וסטאנד-אפ בערוצים הערביים, מגזינים לנשים וסמלי תרבות פופולרית למניהם.

רוסיה במזרח התיכון – מאויב לאוהב?

פעם ברית המועצות, הידידה הגדולה של מצרים, סוריה, לוב ומדינות ערביות אחרות השקיעה הון תועפות בצבאות ערב, תשתיות ותרבות. ישראל הכירה את הצד הזה של המעורבות הסובייטית דרך קנה הטנק או מערות בקרה אוויריות, כאשר המדינות הערביות השתמשו בנשק הסובייטי נגד המדינה היהודית הצעירה. כעבור עשרות שנים רוסיה המודרנית פועלת באותה נחישות אך בדרכים שונות לחלוטין ובוחשת באזור שלנו באופן אינטנסיבי ביותר.

בין רודנות לכאוס – מה אחרי האביב הערבי?

בשנת 2011 התפרץ האביב הערבי בתוניסיה, גלש למצרים, לוב, תימן וסוריה והשליטים הקשישים איבדו את כס השלטון או שהטביעו את האזרחים שלהם בנהרות של דם. כעת ההמונים שוב יוצאים לרחובות – הפעם בסודן, אלג’יריה, לבנון ועיראק. האם מדינות האזור יצליחו להשתקם או שמא הן צפויות להתפרק סופית ? כיצד המשך תוהו והוו האזורי ישפיע על ישראל?

בני אברהם: אחינו הכורדיים

כ 30 מיליון כורדים מתגוררים במזרח התיכון. הם מפוזרים בין 4 מדינות – איראן, סוריה, עיראק ותורכיה. רק בעיראק לכורדים יש אזור אוטונומי המנוהל על ידם, בעוד שבמדינות האחרות הם מהווים מיעוט נרדף החולם על מדינה עצמאית וחרות. הקיצוניות האיסלאמית כמעט ולא נגעה בכורדים, כמו גם האנטישמיות. מבחינת כורדים רבים ישראל היא דוגמא ומופת, הם גם מאמינים שכמו היהודים – בני אברהם הם, כיוון שאברהם אבינו נולד באזור ארם נהריים בעיראק המאוכלס על ידי הכורדים. כיצד השתנו היחסים בין ישראל לעם הכורדים במהלך 50 שנים האחרונות והאם יש לכורדים סיכוי לעצמאות? 

 

 לפניות: